Zip lining - Ocho Rios
Zip lining - Ocho Rios

Jamaica - veel méér dan resorts en pakketreizen

Jamaica is ook een vakantiebestemming voor iedereen, die is bijzonders zoekt, die op zoek is naar een tropische avontuur om individueel rond te reizen, een exotisch romantische plek om te trouwen of te genieten van de huwelijksreis, of een Caribische cruise met vele mogelijkheden. Iedereen is hier welkom.

Individueel onderweg

 

Wil je Jamaica op een bijzondere manier en in al zijn diversiteit leren kennen, dan raden we aan een rondreis door of rond het eiland te maken. Belgen en Nederlanders vanaf 21 jaar kunnen een auto huren op de luchthavens in Montego Bay of Kingston. Een nationaal rijbewijs (minimaal een jaar rijervaring noodzakelijk) is voldoende. Voor bestuurders onder de 23 jaar is 3 jaar rijervaring noodzakelijk.

Op Jamaica wordt links gereden en op de belangrijke doorgaanswegen zijn duidelijke verkeersborden. De hoofdweg, die ongeveer 730 km rond het eiland loopt, is op de meeste plaatsen in een goede staat en makkelijk te bereizen. Zo ook de belangrijkste routes dwars door het eiland, door dorpen en langs markten. De ongeveer 50 km lange avontuurlijke weg door de Blue Mountains kan smal zijn, gaat door kleine dorpen en is bochtig. Hier adviseren wij een ieder extreem links te houden, rustig te rijden en voor elke bocht te toeteren.  

Wie niet zelf wil rijden, kan gebruik maken van een auto / taxi met chauffeur (met vergunning) of in een van de moderne bussen stappen van “Knutsford Express". Dit zijn lijndienstbussen (met airco en wifi) die verschillende plaatsen op het eiland meerdere keren per dag verbinden.

  • One Love in Jamaica
    One Love in Jamaica
  • Ocho Rios cruise haven
    Ocho Rios cruise haven
  • Avontuurlijke rit door Blue Mountains
    Avontuurlijke rit door Blue Mountains
info Icon

Trouwen op Jamaica

Het eiland is een populaire trouw en huwelijksreis bestemming. Stelletjes kunnen elkaar het Ja-woord geven op witte zandstranden, bij blauwe lagunes en tussen tropische bloemen. Trouwen kan na een minimum verblijf van 24 uur op Jamaica. Vooraf dienen wel alle gewenste papieren in orde gemaakt te zijn en gecertificeerd te worden en dient het stel per persoon een geldig paspoort, een gecertificeerde kopie van het geboortecertificaat te kunnen overhandigen. Ingeval een persoon al eerder getrouwd is, ook het scheidingsbewijs. Talrijke hotels en agentschappen hebben zich gespecialiseerd in bruiloften, nemen de organisatie over, regelen de formaliteiten en denken mee bij elke wens.

Wist je dat Jamaica in 2014, 2016 en 2017 werd uitgeroepen tot de belangrijkste trouwbestemming ter wereld (World Travel Awards)?

Cruisen

De meeste Caribische cruises stoppen ook in de havens aan de noordkust van Jamaica, Ocho Rios, Falmouth of Montego Bay. In Falmouth, ontstond een paar jaar geleden een nieuwe cruisehaven, zodat ook ‘s werelds grootste cruiseschepen konden afmeren. De belangrijkste cruisehaven is op het moment nog steeds Ocho Rios, waar de meeste schepen aanleggen. In januari 2020 werd de cruisehaven Port Royal bij Kingston geopend met een eco-vriendelijke drijvende pier.

Van alle vier havens kan het stadscentrum met historische gebouwen, lokale handnijverheidsmarkten, winkels en restaurants bezocht worden. Ocho Rios en Falmouth zijn op loopafstand bereikbaar. Voor het verder gelegen centrum van Montego Bay en Kingston adviseren wij een taxi te nemen. Lokale agentschappen bieden ter plaatse tours aan naar een groot aantal attracties in de omgeving, in het binnenland of langs de kust. Met meer dan 100 attracties is er voor iedereen wel van te doen.

Jamaica is er trots op herhaaldelijk te zijn uitgeroepen tot 's werelds toonaangevende cruisebestemming (World Travel Awards)!