Activiteiten en nog veel meer
Activiteiten en nog veel meer

Jamaica actief en relaxed

In Jamaica zijn er verschillende manieren om een ​​geweldige tijd door te brengen:

Van luieren in een hangmat, ontspannen op het strand tot excursies te paard, per boot en per jeep of allerlei watersporten. Het eiland biedt op een of andere manier altijd wel iets dat je wilt doen en zo onder de tropische zon “all right” te voelen.

Onder water

De wateren in het noorden, het westen en het oosten van Jamaica lokken beginners en professionals om te duiken en te snorkelen. De onderwater riffen en steile wanden, die dicht bij de kust liggen - zoals de 7680 m diepe Cayman trog, dat het eiland van het noordelijk gelegen Cuba scheidt - zijn ideale duikgebieden. Rond Negril in het westen van Jamaica, zijn de hotspots van de onderwaterwereld op enkele tientallen meters van het strand en verderop bij de rotsen spring je in het kraakheldere onderwaterpark. In de omgeving van Ocho Rios en Runaway Bay kunnen duikers naar verzonken wrakken duiken, terwijl rond Montego Bay de grootste attractie een onderwaterpark met tunnels is. 

Op het water

Ook op het eiland hebben veel activiteiten met water te doen: in kajaks of op bamboevlotten de rivier afdrijven, met of zonder banden van glijbanen af, en een van de vele watervallen beklimmen. Bijvoorbeeld bij de Rio Grande in het oosten, de White River in de buurt van Ocho Rios of het Kool Runnings Waterpark in Negril.

Rond de kust, maar vooral in het noorden en westen, zijn boot-, zeil- en catamarantochten, enkele surf plekken, evenals uitstapjes naar zee om te vissen.

Op het gras

Golfers zijn aan de noordkust tevreden over een verscheidenheid aan golfbanen – van makkelijk te spelen banen met een klein hoogteprofiel tot uitdagende heuvelbanen met grote hoogteverschillen. Beginnende golfers starten met de Half Moon golfbaan in Montego Bay. Ten oosten daarvan is de "The White Witch" golfbaan zeker een uitdaging voor de gevorderde spelers. Deze golfbaan dat rondom het plantagehuis Rose Hall Plantation is aangelegd, is ontworpen door Robert van Hagge.

Dichtbij de dieren

Met een boot safari op de Black River, in het zuiden van Jamaica, kun je met enig geluk tussen de mangroven enkele krokodillen spotten, terwijl vlinders en vogels over het water vliegen.

Tropische vogels kunnen in bijna alle groene uithoeken van Jamaica worden waargenomen. Bij Barny's Hummingbird Garden in Negril is de kans groot om de nationale vogel, ook wel Jamaicaanse kolibrie of Doctor Bird genoemd, te zien. Bij de Rockland Bird Sanctuary nabij Montego Bay kun je kolibries met de fles voeden. Een ander paradijs voor vogelliefhebbers is het nationaal park “Blue and John Crow Mountains“, dat sinds 2015 UNESCO Werelderfgoed is. 

info Icon

Ride `n Swim

Allereerst door de tropische omgeving, vervolgens over een lang zandstrand rijden en dan te paard de zee in en zwemmen - dit is een zeer populair avontuur in Jamaica. Bijna alle maneges aan de kust bieden "Ride`n Swim" aan.

  • Frenchman's Cove
    Frenchman's Cove
  • Paardrijden in de zee
    Paardrijden in de zee
  • Wandelen in de Blue Mountains
    Wandelen in de Blue Mountains

Wandelen en Mountainbiken

De Blue Mountains in oostelijk Jamaica is een geweldig gebied voor wandelaars en mountainbikers. Er zijn verschillende wandeltochten. De paden zijn niet altijd makkelijk begaanbaar. Daarom zijn er veel begeleide tours die vaak een stop in een van de beroemde koffieplantages maken. 

Vanuit Ocho Rios en Montego Bay worden mountainbike tours georganiseerd. Per auto of bus wordt men naar het startpunt in de bergen gereden, waarna over goede wegen de afdaling naar de kust plaatsvindt.

Om te juichen

Cricket is naast het voetbal het favoriete spel van de Jamaicanen. Bij de wedstrijden, die bijna elke weekeinde in de periode van januari tot augustus plaatsvinden zijn ze in jubelstemming en lopen de emoties hoog op. Vooral het Jamaica Cricket Festival in april / mei is een bezoek waard. Enkele van de beste teams in de wereld spelen dan tegen elkaar spelen in Falmouth, gelegen aan de noordkust.

info Icon

Wellness

Bijna alle grote hotels hebben uitgebreide wellness- en spa-faciliteiten. Wie van iets typisch Jamaicaans wil genieten, adviseren wij de mango- of koffie behandelingen of speciale behandelingen met specerijen, tropische bloemen of Jamaicaanse rum.